Klanten geven ons een 9.3 op Kiyoh
Menu sluiten
mini_container

Snel bij u voor de deur

Bouw en Sloop Container

10m3

Snel regelen

Vergunning nodig voor een afvalcontainer?

vergunning-afvalcontainer-afvalpartner

Wanneer u besluit een afvalcontainer te huren om uw afval af te voeren, wordt deze in veel gevallen (voor een korte periode ) op de openbare weg geplaatst. In de meeste gevallen heeft u hier geen vergunning nodig! 

Toch zijn er specifieke gevallen waar wel een vergunning nodig is. Aangezien de openbare weg eigendom is van de gemeente is deze dus ook verantwoordelijk is voor het gebruik en het waarborgen van de veiligheid. In de meeste gevallen wilt de gemeente dat uw op een veilige en bewuste manier uw afval laat afvoeren en is een vergunning makkelijk geregeld of is deze niet eens nodig! 

Mocht er wel een vergunning nodig zijn, houd er dan rekening mee dat er enige tijd voor nodig is om deze vergunning te verkrijgen en dat hier eventueel kosten aan kunnen zitten. Het kan ook voorkomen dat er precariobelasting van toepassing is. Precariobelasting is een belasting die kan worden berekend bij het gebruiken van een openbare ruimte.

Iedere Nederlandse gemeente hanteert hiervoor zijn eigen (en dus verschillende) regels en voorwaarden. Voor het plaatsen van een bouwcontainer op de openbare weg, kan het dus zijn dat u wel een vergunning nodig heeft. Let hier dus goed op wanneer u van plan bent een afvalcontainer te bestellen om bijvoorbeeld uw puin, groenafval of bouwafval af te voeren.

Plaatst u de container op “eigen grond” dan is een vergunning natuurlijk niet aan de orde.

Of een vergunning nodig is, kan dus onder andere afhankelijk zijn van uw woonplaats, de periode en hoe groot de puincontainer is. Bij twijfel kunt u ons gerust even bellen op 0416-281468. Onze afvalspecialisten helpen u graag verder!