Klanten geven ons een 9.1 op Kiyoh
Menu sluiten

Tips voor het huren van een container

tips-huren-afvalcontainer-afvalpartner

 

U gaat verbouwen, opruimen of sloopwerkzaamheden uitvoeren. U heeft geen tijd (of zin) om zelf naar de stort te rijden en besluit een container te huren bij Afvalpartner.nl. Wij bezorgen deze bij u thuis of op kantoor en als u klaar bent met de werkzaamheden, halen we hem weer op. Met onderstaande tips bespaart u kosten en bent u goed voorbereid op het huren van een container!

Tip 1: Kies het juiste formaat container

Bent u net lekker aan het werk, komt u erachter dat uw container te klein is. Niets is vervelender dan dat. Natuurlijk wisselen wij met alle liefde en plezier uw portaalcontainer om, maar dit brengt wel extra kosten met zich mee. Zonde! Daarom is het belangrijk om u van tevoren goed te laten adviseren over het juiste formaat. Onze experts denken daarin graag met u mee.

Tip 2: Zoek uit of u een vergunning nodig heeft

In de meest ideale situatie laat u de container op uw eigen terrein plaatsen, bijvoorbeeld in uw tuin of op de oprit. Kan dit niet of heeft u deze mogelijkheid niet? Dan moet u deze op grond van de gemeente laten plaatsen. Voorkom een boete en zoek van tevoren uit of u een vergunning nodig heeft bij de gemeente. Let op; in 95% van de gevallen is er geen vergunning nodig voor het plaatsen van een container.

Tip 3: Informeer welk afval u in uw container mag deponeren

Bij het afvoeren van afval is het belangrijk om afval te scheiden. Dit is één van de redenen waarom u per afvalsoort een container huurt. Een andere reden zijn de verwerkingskosten van het type afval. Stenen zijn bijvoorbeeld lastiger te verwerken dan puin en daarom duurder. Het is belangrijk dat u een container kiest die past bij het type afval dat u wilt afvoeren. In de groenafval container mag u bijvoorbeeld boomstronken, graszoden, snoeiafval, bladeren en takken deponeren, maar geen stenen of puinafval. Inventariseer daarom van tevoren welk type afval u wilt afvoeren en informeer bij ons welke container(s) u hiervoor nodig heeft. Zo voorkomt u een onverwachte naheffing.

Tip 4: Dek uw container af

U kunt kiezen voor een open of gesloten container. Is de container vrij toegankelijk voor andere mensen, bijvoorbeeld omdat deze aan de straat staat? Dan adviseren we u om te kiezen voor een gesloten container met slot. Of een open container met afdekzeil. U bent namelijk verantwoordelijk voor wat er in de container zit. Als andere mensen afval in uw container dumpen, worden de kosten op u verhaald en daar zit u natuurlijk niet op te wachten.

Tip 5: Hou rekening met de parkeerplek van de vrachtwagen

Uw container wordt opgehaald en geleverd met een vrachtwagen. Informeer bij het bestellen van de container hoeveel ruimte de vrachtwagen nodig heeft. De meeste containers passen in één parkeervak. In dat geval moeten er bij het plaatsen en ophalen minimaal drie parkeervakken naast elkaar vrij zijn: één voor de afzetcontainer zelf en twee voor de vrachtwagen. Claim deze ruimte door de parkeerplekken met pionnen af te zetten, uiteraard in overeenstemming met uw gemeente.

Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag bij het kiezen van de juiste container.