Klanten geven ons een 9.1 op Kiyoh
Menu sluiten

Hoe voorkomt u nare geurtjes

geur-afval-afvalpartner

Hoe voorkomt u nare geurtjes en houdt u de container schoon in de zomer?

Wanneer u een afvalcontainer heeft voor restafval en/of groente-, fruit- en tuinafval dan kan het gebeuren dat er een onaangename en stinkende geur ontstaat. Deze stank is niet zo zeer gevaarlijk, maar wel erg vies. Vooral met de hoge temperaturen in de zomer is er sprake van vieze geuren en soms ook ongedierte zoals maden. Hieronder geven wij graag een aantal belangrijke tips om uw (rol)container schoon te houden!

 
Voorkomen is beter dan..

– Schoon houden: Zorg er voor dat de container met enige regelmaat schoon wordt gemaakt. Na het ledigen van de container kunt u deze gemakkelijk schoonspuiten. Denk hierbij aan het gebruik van schoon water en eventuele hulpmiddelen zoals chloor, azijn of andere schoonmaakmiddelen. 

– Droog houden: Wanneer u onderin de container kranten en/of stro legt, dan voorkomt dit dat eventuele afvalresten aan de container blijven plakken.

– Gebruik een vuilniszak op maat: Wij bieden vuilniszakken aan van verschillende formaten. Ook voor de grotere formaat containers hebben wij passende vuilniszakken op voorraad! Mocht u de container zelf dus makkelijk schoon willen houden, adviseren wij om met een afvalzak te werken.

-Verpak uw afval: Wanneer er etensresten in de container zitten, trekt dit vaak vliegen aan. Verpak uw etensresten dus in een losse (biologisch afbreekbare) vuilniszak of krant. U voorkomt hiermee vliegen die eitjes in uw container komen leggen.

– Motteballen: Mottenballen verspreiden een geur waar vliegen niet van houden. Voorkom dus vliegen en hang deze mottenballen bijvoorbeeld in een panty aan de container.

– Schaduw: Wanneer de container in de zon staat, is er al snel kans op stank. Zorg er dus voor dat de container in de schaduw staat. Dit voorkomt vaak een hoop stank en ongedierte.

 
Bestrijden van ongedierte in uw afvalcontainer

Heeft u ondanks bovenstaande tips toch last van maden of ander ongedierte in uw afvalcontainer, dan geven wij u graag een aantal tips voor het bestrijden hiervan.

– Zout en Kalk: Strooi regelmatig wat zout / strooizout of kalk in de afvalcontainer. Dit zal er voor zorgen dat de maden uitdrogen

– Klimop (Hedera): Een Hedera Klimop is giftig voor maden. Wanneer u een stuk klimop in de container doet, zal dit helpen het ongedierte te bestrijden.

– Heet water: Gebruik (kokend) heet water in combinatie met eventueel schoonmaakmiddel, chloor of azijn. Hiermee spoelt u gemakkelijk het ongedierte weg.

– Overige hulpmiddelen tegen ongedierte: Uiteraard zijn er een hoop (milieuvriendelijke) hulpmiddelen voor het bestrijden van ongedierte in de afvalcontainer.