Klanten geven ons een 9.1 op Kiyoh
Menu sluiten

Een container voor de deur, mag dat?

afvalcontainer-huren

 

Een container plaatsen voor de deur, mag dat zomaar? Of heb je hier een vergunning voor nodig? In een aantal gevallen is het toegestaan zonder vergunning, maar vaak gelden er regels voor het plaatsen van een afvalbak. Afvalpartner.nl geeft advies zodat uw container veilig voor de deur staat.
 

Bij een grote klus of verbouwing heb je veel aan je hoofd. Het regelen van vergunning voor de afvalcontainer schiet er daarom vaak bij in. Toch kan het verkeerd plaatsen van de bouwcontainer leiden tot vervelende boetes. De verantwoordelijkheid ligt bij de huurder, maar we helpen u uiteraard graag door meer informatie te bieden over vergunningen.

Eigen terrein? Geen vergunning nodig

Goed nieuws: het plaatsen van een bouwcontainer op uw eigen terrein is vergunningsvrij. Plaats de container dus gerust op de oprit, uw parkeerplek, ruime voortuin of een ander stuk eigen grond. De 4m3 en 6m3 containers van Afvalpartner.nl passen op één parkeerplek, dus er is niet veel ruimte voor nodig.

Openbare ruimte? Controleer de regels

Past de container niet op uw eigen grond? Dan kan de container op grond van de gemeente staan, zoals een straat, een fietspad of de stoep. Voor deze openbare ruimtes dient u in bijna alle gevallen een vergunning aan te vragen bij uw gemeente. Helaas zijn er geen landelijke regels en heeft iedere gemeente zijn eigen regels rondom de Algemene Plaatselijke Verordening. Om een beeld te schetsen van het verschil in regelgeving, benoemen we hieronder een aantal gemeenten:  

Vergunning afvalcontainer Breda

Voor het plaatsen van een container in Gemeente Breda is er geen omgevingsvergunning nodig. Wel moet u een melding maken van een container op gemeentegrond.  U mag maximaal 4 bouwcontainer voor maximaal vier weken plaatsen. Bij het plaatsen van meer containers of een langere periode, dient u een vergunning aan te vragen. Let op: u betaalt altijd precariobelasting, ook bij het maken van alleen een melding.

Vergunning afvalcontainer Tilburg

Wilt u een afvalcontainer laten plaatsen in Gemeente Tilburg? U heeft geen vergunning nodig op eigen grond. Voor de straat, stoep en alle andere openbare ruimte doet u in Tilburg minimaal 4 weken van tevoren een melding bij de gemeente. Voorwaarde: de container is niet groter dan 15m3 en staat er niet langer dan 4 weken.

Vergunning afvalcontainer Waalwijk

Op eigen grond is het plaatsen van een afvalcontainer in Waalwijk vergunningsvrij. Bij het gebruiken van de openbare grond doe je een online melding op de website van de gemeente. Voor iedere vier weken dat de container staat, vraagt u een nieuwe vergunning aan. Gemeente Waalwijk vraagt u een situatieschets toe te voegen waar de container wordt geplaatst. Voorwaarde: de container mag geen gevaar of hinder veroorzaken voor de omgeving en hij moet goed zichtbaar zijn.

 Algemene tips bij het aanvragen van een vergunning

Helaas zijn er geen standaardregels bij het aanvragen van een vergunningen voor containers. U kunt wel letten op een aantal specifieke dingen bij het huren van een container:

  1. Raadpleeg de website van uw gemeente. De regels rondom vergunningen verschillen per gemeente. Bekijk goed waar u aan moet voldoen op de website van de gemeente. Hier vind je de meest betrouwbare en recente informatie.

  2. Maak tijdig een melding. De manier hoe u een aanvraag doet, verschilt per gemeente. Waar soms een telefoontje genoeg is, zijn er ook gemeenten waar er schriftelijk een verzoek moet worden gedaan.

  3. Win de juiste informatie in. Welke grootte container heb je nodig? En wat voor een? Dit kan verschil maken voor de vergunning die u nodig heeft. Afvalpartner.nl adviseert u graag over de meest geschikte bak.

  4. Informeer de omgeving. Voorkom klachten door de buren in te lichten over de container. Als deze op straat wordt geplaatst, hebben zij er ook mee te maken. Geef heldere informatie waarom en hoelang de container er staat.


Bestel gemakkelijk een afvalcontainer

Het maakt niet uit of u bezig bent met een tuinrenovatie of een sloopklus in huis. Bij Afvalpartner.nl bestelt u gemakkelijk en snel een container voor iedere afvalstroom. We leveren deze voor de deur af. Weet u niet helemaal zeker welk formaat? Of hoe het zit met de vergunning voor uw aangevraagde container? Neem contact op met Afvalpartner.nl. We helpen u graag verder.